joi, 20 decembrie 2018

Lumanarea este unul dintre cele mai importante elemente ale botezului

Botezul este mai mult decat o simpla traditie. Este un ritual sacru, care dateaza din perioada Noului Testament, iar semnificatia sa a ramas tot la fel de puternica chiar si in zilele noastre. Desi acum formele de pregatire sau de executare a acestei Taine variaza puernic in functie de zona geografica sau confesiune crestina, botezul este la fel de incarcat de simbolism si are la fel de multa importanta in viata unui prunc. Prin acesta, nasii si parinti fagaduiesc o crestere crestineasca a copilului si marturisesc apartenenta acestuia de comunitatea crestina, de Biserica si de Iisus Hristos. In plus, pentru noi crestinii ortodocsi din Romania, slujba si petrecerea de botez sunt un mix extraordinar de frumos intre traditia religioasa si traditia populara, absolut fiecare element avand propria sa semnificatie profunda. Unul dintre aceste elemnte care ar trebui sa fie nelipsit este lumanarea de botez. Stiati ca ea este un simbol al puritatii si al luminii ocrotitoare a lui Hristos? Unele traditii spun chiar ca ar avea proprieteti vindecatoare si ca ar trebui aprinsa in fiecare an de ziua copilului, pentru a reinnoi legatura sa cu Dumnezeu si a-i aduce sanitate si protectie.

De aceea, intra la Andini si cumpara lumanari, pentru ca si lumanarilor pentru botez ar trebui sa li se acorde importanta necesara, precum si celorlalte elemnte de traditie. Botezul este si un prilej extraordinar de a-I aduce pe toti cei dragi impreuna, familie si prieteni, pentru a va bucura de miracolul care este aceasta noua viata si pentru a-I ura ”Bun venit pe lume!” asa cum se cuvine, iar toate aceste elemente simbolice contribuie foarte mult la crearea atmosferei perfecte . Botezul copilului vostru va ramane vesnic o amintire draga, pretuita de toti cei care au participat.

Dar sunt atat de multe elmente care trebuie sa fie luate in considerare atunci cand va ganditi sa planificati botezul copilului vostru exact asa cum vi-l imaginati. Insa nu ar trebui sa fie sub niciun chip un motiv de stress. Familiile voastre si nasii sunt acolo pentru voi, si tot la fel si noi cei de la atelierele Andini. Noi va putem ajuta cu tot ceea ce aveti nevoie. Intra la Andini si cumpara lumanari, si vei gasi cu siguranta mult mai multe elemente mestesugite cu drag care or sa te inspire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu