luni, 5 februarie 2018

Uleiul de cocos bio folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica

Unul dintre cele mai bune ingrediente pe care le puteti folosi atat in alimentatie, cat si in cosmetica, este uleiul de cocos bio. Cu nenumarate beneficii, la toate nivelele corporale, acesta este din ce in ce mai des apreciat de catre romani si nu doar.

Proprietatile uleiului de cocos
Uleiul de cocos bio se deosebeste de alte uleiuri prin continutul ridicat de substante nutritive si vitamine. Intr-un procent ridicat se gaseste Colina, insa cuprinde si alte substante benefice, precum fier, vitaminele E si K, Omega 6 sau grasimi polinesaturate si monosaturate. Pe parcursul procesului de procesare, acesta nu isi pierde proprietatile, pastrand majoritatea nutrientilor care se gasesc si in fructul din care se extrage.
Se recomanda in special la gatit, tocmai pentru ca nu isi schimba compozitia la temperaturi ridicate, neavand efecte nocive asupra organismului, asa cum se intampla in cazul altor uleiuri folosite in acest scop.

Cum poti folosi uleiul de cocos bio?
Uleiul de cocos bio are multe intrebuintari. Una dintre principalele sale folosinte este in alimentatie, fiind ideal in cazul dietelor, deoarece compenseaza lipsa unor anumiti nutrienti care se gasesc in carne. Neavand nevoie de preparare termica pentru a fi obtinute aceste beneficii, el se poate folosi in salate sau chiar simplu, fiind consumat pe stomacul gol. Acidul lauric continut in uleiul de cocos bio este foarte bun pentru organism, gasindu-se in cantitati ridicate in acest produs.
Proprietatile acestui ulei sunt unice printre acest tip de produse, multumita concentratiei ridicate de acizi grasi cu lant mediu prezenti – compusi care provoaca o reactie pozitiva in organism si care lupta cu brio contra ciupercilor, microbilor si bacteriilor.
Acesta mai poate fi folosit si:
-    Ca inhibator de apetit. Creand o senzatie de saturatie multumita continutului bogat de nutrienti, acesta este un ingredient foarte bun a fi folosit in dietele de slabit. Efectul sau asupra metabolismului este unul deosebit, ajutand la arderea mai rapida a grasimilor si la eliminarea in timp scurt a kilogramelor nedorite.
-    Pentru echilibrarea hormonilor. Uleiul de cocos ajuta tiroida si glandele suprarenale sa aiba o mai buna functionare, redand echilibrul natural al organismului. Per total, veti simti o stare de bine care va va urmari pe parcursul intregii zile.
-    Ca energizant.  Stimuland puternic organismul, acesta poate fi folosit ca si energizant in starile de apatie si oboseala cronica. Acizii grasi pe care acesta ii contine ajung direct la ficat, ajutand la regenerarea acestuia. Nu se depune sub forma de grasime, astfel dand un nivel de energie ridicat organismului.
-    Ca boost pentru atentie si concentrare. Uleiul de cocos se poate folosi pentru a imbunatati memoria, concentrarea si atentia, fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale contra Alzheimerului.
-    Contra durerilor. Consumul sau ajuta la indepartarea durerilor de cap, urechi sau gat, o lingurita din acest produs fiind suficienta ca acestea sa dispara ca si cum n-ar fi fost.
-    Contra arsurilor. Aplicarea acestuia peste rani si arsuri calmeaza pielea si durerile, ajutand locul sa se vindece mai repede si fara semne.
-    Ca shake-uri proteice. Multe companii care comercializeaza batoane proteice introduc pe lista ingredientelor si uleiul de cocos bio, datorita proprietatilor sale hranitoare, inlocuind cu succes ingredientele sintetice care dau energie.
-    Ca si accelerator al metabolismului. Grasimile cu lant mediu sunt absorbite foarte usor de organism, contribuind, astfel, la pierderea rapida a kilogramelor in plus, intr-un timp scurt. Energia care ia nastere ajuta la arderea grasimilor, dar si la un ritm cardiac mai bun. Mai mult, acesta ofera protectie cardiovasculara, dar si o bariera antifungica care sa vina in ajutorul sistemului imunitar.
Uleiul de cocos bio in cosmetice
Fiind extraordinar de bun pentru piele, cosmeticile care contin ulei de cocos bio sunt apreciate de catre femeile din intreaga lume. Acesta este exfoliant si hidratant, putand fi folosit chiar si pentru copii.

Exista chiar si video-uri care circula pe retelele de socializare si care va prezinta cum puteti sa va faceti propriile cosmetice acasa, folosind ulei de cocos bio. Tot ce aveti nevoie pentru a prepara un ruj, de exemplu, este un colorant in nuanta dorita, pe care sa il amestecati cu ulei de cocos. De asemeni, el poate fi folosit si pentru sedintele de masaj, dand pielii un aspect deosebit, mat si catifelat, lasand-o bine hranita si curata.

Va recomandam sa incercati si un sapun facut din ulei de cocos bio. Acesta va va ajuta sa va curatati trupul usor, hranind pielea si lasand-o stralucitoare. Parul poate fi si el spalat cu acest produs, acesta regenerandu-l si lasandu-l fin si matasos.
Puteti folosi ulei de cocos bio si in casa, fie ca detergent de rufe, aroma sa facandu-l potrivit pentru toate gusturile, fie ca si solutie de curatare a mobilei sau incaltamintii, in urma sa ramanand un luciu deosebit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu