sâmbătă, 23 februarie 2019

De unde ne luam informatiile? Site-uri generaliste vs. bloguri

In online daca vrei sa citesti ceva ai doua variante: fie te indrepti spre site-uri clasice cu informatii diverse, spre portaluri, fie alegi blogurile. Prima varianta prezinta informatii obiective din toate domeniile, ai stiri si informatii utile actualizate in permanenta, numarul articolelor postate poate fi destul de mare. Utilizatorii care aleg prima varianta se concentreaza pe o anumita rubrica, pe un anumit subiect, nu citesc absolut toate informatiile postate pe site-ul respectiv. Site-urile generaliste, cu informatii variate au un public tinta destul de bine definit, le citesc cei care vor informatie livrata rapida, nefiltrata, relatata exact asa cum apare, in stare pura.
De cealalta parte pe bloguri gasi informatii diverse, dar subiective. Practic cel care detine un blog filtreaza toate evenimentele din realitate de care e interesat si prezinta publicului tinta o perspectiva personala. Informatia de pe bloguri pleaca de cele mai multe ori de la stiri, informatii brute de pe site-urile generaliste, dupa care este combinata cu un background al autorului, ceea ce rezulta fiind un material cu o incarcatura emotionala destul de mare. Stilul personal e tot mai apreciat astazi, asa ca blogurile-site de tipul https://www.presainblugi.com/ sunt foarte apreciate si citite.
Desi numarul de articole nu este atat de mare pe bloguri, fiecare alege cat de des sa posteze, calitatea continutului poate fi mult mai buna, documentarile facute sunt solide, poate trece si o luna, poate un an pana ca un articol bun sa apara pe blog. Blogurile sunt preferate de utilizatorul modern si pentru ca sunt nisate, practic fiecare blog are in general o tematica, este despre ceva. Odata ce ai descoperi blogul vei reveni ori de cate ori ai ocazia stiind ca vei citi ceva care te intereseaza, care ar putea sa iti foloseasca, care rezoneaza cumva cu ceea ce gandesti tu.
Daca e sa ne uitam la traficul general de site-urile generaliste si de bloguri vom vedea ca volum de trafic incepe sa fie tot mai mare, asta daca si blogul e de calitate si articolele sunt interesante. Traficul mai mare pe bloguri e justificat si de un comportament aparte al utilizatorului modern: el cauta sa asocieze un articol cu imaginea unui autor in care are incredere, personalizarea este importanta pentru userul care intra pe un blog. Pe un site generalist fiecare articol are un autor, e adevarat, dar nu ii retinem pe toti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu