marți, 4 octombrie 2022

Ansele ultrasonice, utile în orice cabinet stomatologic

Tuturor ne place să avem un zâmbet strălucitor, motiv pentru care căutăm să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a avea încrederea mult dorită în noi atunci când zâmbim. Cei mai mulți dintre noi suntem destul de panicați atunci când vine vorba de vizitele la medicul dentist. Cu toate acestea, progresele care s-au făcut acum în domeniul stomatologiei ne arată că durerea ar trebui să fie ultimul detaliu pentru care ne putem face griji. Este mult mai simplu să remediem anumite probleme dentare, când medicii la care mergem folosesc ustensile și tehnici nedureroase, iar printre acestea putem aminti și ansele ultrasonice.

Când vine vorba de curățarea dinților, periajul realizat de două ori pe zi este imperios necesar. Curățarea în profunzime este foarte esențială pentru a vă menține sănătatea dinților și strălucirea zâmbetului, dar și pentru a preveni eventualele probleme.

Din ce cauză apare tartul?

Cafeaua, alimentele prea acide, tutunul, sucurile, toți aceștia sunt factori pot duce la dezvoltarea tartrului pe dinți. În cantități mari, acesta provoacă respirație urât mirositoare și chiar inflamarea gingiilor.

Deși stomatologii încă sunt curioși să afle care este mai bună alternativă atunci când vine vorba de detartraj, multe cercetări au arătat că ambele tehnici, cea manuală sau cu ajutorul anselor cu ultrasunete, au aproape aceleași rezultate, ceea ce face totul mult mai simplu, atât pentru pacienți, cât și pentru medici.

Cum scăpăm de tartrul dentar?

Pentru a îndepărta tartrul dentar, există doar două soluții, tehnica manuală, respectiv  cea ralizată prin acțiune mecanică, cu ajutorul unor anse ultrasonice. Acestea din urmă emit vibrații de înaltă frecvență care sunt capabile să dezintegreze o masă compactă de tartru calcificat.

Datorită marilor lor avantaje, majoritatea stomatologilor aleg această variantă, folosind anse ultrasonice. Comparând cele două metode în ceea ce privește viteza, dispozitivul cu ultrasunete câștigă.

Manual vs. Tehnologic

Când medicul dentist merge pe metoda manuală, practic, se alege un proces mult mai solicitant. Totul este mai ușor atunci când se merge pe ideea de a folosi anse ultrasonice.  În plus, pacientului îi va placea mai mult această variantă, iar tratamentul va dura mai puțin decât ați fi intuit.

În altă ordine de idei, atunci când tartrul și placa se află în spații greu accesibile, devine greu să le putem îndepărta.

Cu toate acestea, datorită dezvoltării vârfurilor fine ale anselor ultrasonic, aceasta nu va fi nicio problemă. Medicul va putea efectua o curățare profundă mai profundă, reducând în același timp riscul de deteriorare a suprafeței radiculare și a țesuturilor dentare.

Așadar, iată cât de simplu și de ușor este să realizăm anumite tratamente stomatologice atunci când avem instrumentele necesare la îndemână. Dacă doriți să comandați anse ultrasonice de calitate, la Edwards Dentals vă așteaptă în magazinul online.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu