miercuri, 14 septembrie 2022

Barcelona – un oraș puternic dezvoltat din punct de vedere turistic

Un City Break în Barcelona, ​​orașul care servește drept capitală a Cataloniei și al doilea oraș ca mărime din Spania, este cu adevărat de neegalat. Este unul dintre puținele orașe care trebuie obligatoriu văzute, deoarece are un caracter unic. Acest lucru poate fi atribuit, parțial, unui grup de pictori și arhitecți, precum Antoni Gaud, ale cărui structuri iconice nu seamănă cu nimic altceva ce poate fi văzut oriunde altundeva în lume.

Las Ramblas

Uitați de faptul că mulți localnici evită să meargă în această zonă de promenadă, care începe cu Placa de Catalunya și se termină la Monumentul lui Columb de pe malul apei. Este unul dintre acele lucruri care sunt obligatorii dacă vizitezi zona ca turist. În lunile calde de vară, vă veți putea răcori sub baldachinul platanilor falnici, în timp ce vă veți croi drum printre mulțimile de oameni care trec pe lângă sculpturi vii, animatori stradali, vânzători de păsări și de flori.

Sagrada Família

De aici, călătoria dumneavoastră în jurul Barcelonei și arhitectura suprarealistă a lui Antoni Gaud poate începe oficial. La peste o sută patruzeci de ani după ce Gaud s-a implicat inițial în proiect, mica sa bazilică este încă în jur de trei sferturi finalizată, în ciuda faptului că este un efort de mare amploare și ambiție. Va fi cel mai înalt edificiu bisericesc din lume când turlele sale vor fi terminate și nu va semăna cu nicio altă structură religioasă pe care ați văzut-o vreodată. Sagrada Familia combină diverse stiluri arhitecturale, inclusiv modernismul catalan, Art Nouveau și goticul târziu spaniol. Cu toate acestea, capodopera lui Gaud sfidează parcă realitatea atunci când veți privi cu gura căscată la tavanul superb al clădirii.

Casa Batlló

Acest complex de apartamente, care nu a fost construit de la început, ci mai degrabă remodelat la începutul secolului al XX-lea, este o altă lucrare de arhitectură a lui Antoni Gaud. Nu este necesar să fi fost la Barcelona pentru a recunoaște acoperișul clădirii, prin plăcile de pe el, care au forma solzilor unui dragon mare. Interiorul și exteriorul Casei Batlló oferă o senzație fluidă, cu puține linii drepte și o atenție fantastică la detalii.

Plajele din oraș

Promenada care străbate faleza Barcelonei se întinde pe kilometri. Mersul pe jos de la Barceloneta la Diagonal Mar va dura în jur de o oră, dar este o excursie pe care merită să o faceți, deoarece vă va oferi multe informații despre oraș și despre aspectul său. Cele mai vestice plaje, precum Sant Sebastià, au un număr mai mare de vizitatori și sunt mai aglomerate decât altele. Cu toate acestea, aceste plaje sunt susținute de Barceloneta, care are o rețea dezvoltată de magazine și cafenele contemporane cu terase și locuri în aer liber. Pe măsură ce coborâți pe coasta pe lângă Portul Olimpic, veți observa că există puțin mai mult spațiu și mai mulți rezidenți pe măsură ce mergeți.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu