vineri, 26 martie 2021

Vinuri rosii seci pe care merita sa le incerci

Daca esti in cautarea unor vinuri seci din struguri rosii care sa te incante in aceasta primavara atunci Crama Budureasca este pentru tine. Aceasta este bine cunoscuta pentru calitatea vinului rosu obtinut din strugurii cultivati aici, ce se bucura de conditiile ideale de sol, clima si altitudine. Impreuna cu maiestria oenologului si a podgorenilor, toate aceste detalii sunt necesare pentru a putea obtine vinuri de inalta calitate, atat din struguri autentici romanesti, cat si din soiuri cunoscute ce provin de peste hotare.

Feteasca Neagra din gama Origini este unul din vinurile de marca ale Cramei Budureasca pe care merita sa il incerci. Vita de vie aleasa pentru a da viata acestui vin este veche de peste 20 de ani, iar pentru ca radacinile sale se afla la mare adancime, atunci ofera materie prima pentru vinuri cu arome intense si potential mare de invechire. Se foloseste metoda ravac pentru obtinerea mustului, iar fermentatia are loc in cisterne din inox dotate cu sisteme speciale pentru recircularea pielitelor in masa vinului, toate acestea fiind necesare pentru atingerea structurii dorite si a unui plus de fructuozitate. Mai mult, pentru obtinerea taninurilor catifelate si a postgustului bogat, vinul a fost lasat la maturat in baricuri de stejar timp de un an.


Astfel, Feteasca Neagra din gama Origini este un vin rosu cu reflexii violacee, avand arome patrunzatoare de fructe de padure si condimente fine, ceea ce este specific pentru acest soi de struguri. Taninurile moi si corpolenta pun in valoare un gust intens de fructe rosii, aciditatea este buna, iar acest vin prezinta un mare potential de invechire in sticla. Vinul este versatil si poate fi asociat cu preparate culinare din carne de vita, berbec, vanat si in general este minunat alaturi de preparate din carne cu specific romanesc, mai ales cele picante.

Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este un alt vin de exceptie. Soiul de struguri Cabernet Sauvignon este amplasat intr-o zona aleasa cu atentie, care se remarca prin microclimatul ideal pentru cresterea strugurilor negri. In fiecare an de recolta se obtine un vin bun, cu arome fructate, echilibru perfect si o structura complexa. Acest vin ne incanta prin culoarea sa rubinie, avand nasul vegetal si note intense de fructe de padure. Este corpolent, complex, echilibrat si gustul placut de mure coapte si afine cucereste pe oricine. De asemenea, Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este ideal alaturi de fripturi din carne de vita si de porc pregatite fie la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Five din gama Noble este unul dintre cele mai bune vinuri seci din struguri rosii din portofoliul Budureasca. Acesta a prins viata din alegerea exclusiva a celor mai buni struguri, iar vinificarea s-a facut pentru fiecare soi in parte. Mustul a fost macerat pentru mai bine de 20 de zile, iar apoi vinurile au fost maturate in butoaie de stejar frantuzesc si romanesc pentru o perioada intre 9 si 12 luni, in functie de modul in care a evoluat fiecare sortiment si pana s-a ajung la echilibrul perfect intre structura si arome. Ulterior s-au ales doar cele mai bune butoaie pentru a da viata vinului Five din gama Noble, fiind necesare alte trei luni pentru gasirea armoniei intre soiurile de struguri.

Acesta este un vin rosu rubiniu inchis, cu arome unice de cirese, prune, coacaze negre si martipan. Structura este eleganta, iar gustul fructat se dezvolta intr-un postgust lung si placut. Vinul isi arata adevaratul potential in timp, fiind candidatul ideal pentru invechire la sticla.

Alte vinuri de inalta calitate gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca!

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu