luni, 7 iunie 2021

Antalya – orașul care face legătura între trecut și prezent

 Pentru cei care încă nu s-au decis unde ar putea petrece vacanța de anul acesta, un sejur în Antalya, de câteva zile, ar putea fi soluția ideală. Situat undeva între modern și tradițional sau între trecut și prezent, acesta este locația perfectă pentru cei care sunt mereu în căutarea a ceva nou. Cultura și civilizația de aici, mâncarea tradițională turcească și toate peisajele pe care pană acum le-ai văzut doar în filme sunt perfect pentru a te face să te îndrăgostești iremediabil de acest oraș. Clădirile și arhitectura au rezistat până astăzi și sunt un simbol al măreției și fascinației acestui popor, iar tu poți fi cel care le descoperă și le admiră într-o vacanță de câteva zile. Vei reuși să descoperi secretele unui fascinante ale unuia dintre cele mai longevive popoare existente și te vei bucura de acestea relaxându-te în adevăratul sens al cuvântului.

Termessos

Construit pe un platou situat la aproximativ 1000 de metri înălțime, undeva în jurul secolului al IV-lea, cetatea este, de fapt, un complex s-a creat în jurul unui teatru, a unei a piețe și a unui odeon, care datează tocmai din perioada romană. Aici veți putea să admirați un mausoleu, care a fost construit în aceeași perioadă și vă puteți bucura se imagini fantastice puse la dispoziție. Termessos este un important obiectiv istoric, deoarece în antichitate aceasta a fost una dintre puținele cetăți care au rezistat la asalturile lui Alexandru cel Mare.

Moscheea lui Pașa Camii sau Murad Pasha

Marele vizir Kuyucu Murad Pasha a decis în anul 1570, construirea unei moschei, care astăzi poartă numele Pașa Cami. Aceasta este formată dintr-o are o singură cupolă și se sprijină pe un cadru cu 10 colturi, iar interiorul său este bogat decorat cu gresie de Iznik, picturi murale și foarte multe coloane de marmură.

Aqualand Antalya 

Aqualand Antalya este poate cel mai fascinant loc în care să mergeți cu cei mici și în are să vă bucurați de frumusețile lumii marine. Vă veți putea bucura de câteva spectacole cu delfini sau lei de mare și balenele albe, și, de un parc acvatic cu tobogane de 100 m și căderi de apă, care va face atât deliciul tău, cât și al celor mici.

Cetatea Perge 

Dacă vei vrea să știi mai multe despre Antalya trebuie să faci o vizită la Cetatea Perge. Aceasta ascunde o istorie bogată în edificii precum antice precum agora, un stadion, teatrul antic, terme, străzi pavate si o bazilică bizantina. Este foarte important să poți să vizitezi această zonă dacă te afli în apropiere pentru că este locul perfect pentru cineva care este pasionat de ruine și trecut. Acesta a fost fondat în jurul anilor 1000 î.Hr. ar astăzi stau încă în picioare arcadele pe jumătate distruse.

Cate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu