marți, 2 noiembrie 2021

Când trebuie să înlocuim cauciucurile de vară cu cele de iarnă?

Ca orice șofer responsabil, știți foarte bine că va trebui să vă puneți cauciucuri de iarnă pe mașină până pe 15 decembrie. Astfel, dacă țineți să faceți acest schimb cât mai curând, la anvelocors.ro avem oferte foarte bune la toată gama de cauciucuri de iarnă. În acest articol, vă invităm să aflați mai multe despre a înțelege de ce nu ar trebui să ezitați să treceți la anvelopele de iarnă pe vreme rece.

 

Anvelopele de iarnă sunt literalmente concepute pentru a permite o mai bună aderență la drumuri asfaltate, în zilele cu vreme rece, moment în care anvelopele de vară încep să prezinte pericole la 7 grade Celsius. O  aderență mai bună înseamnă și o tracțiune mai bună, iar ambele lucruri duc la o chestiune care este poate cea mai importantă atunci când vine vorba de anvelopele de iarnă: o distanță de frânare sensibil mai scurtă, chiar și pe zăpadă. Aceasta este o problemă de siguranță și ar fi o un mare pericol să conduci iarna fără cauciucuri de iarnă adecvate.


Chiar dacă anvelopele de iarnă sunt practic inseparabile de cele de vară, tehnologia folosită în designul lor este foarte diferită. De fapt, concentrația de cauciuc natural în anvelopele de iarnă este semnificativ mai mare decât în ​​alte tipuri de anvelope. Acest lucru le oferă o mai mare flexibilitate, ceea ce explică aderența lor superioară pe asfalt în sezonul rece. Dincolo de concentrația de cauciuc, celălalt lucru de luat în considerare este amestecul de cauciuc folosit în proiectarea anvelopelor de iarnă. Acest lucru permite anvelopei să se încălzească mai bine la temperaturi scăzute, spre deosebire de anvelopele de vară care  se întăresc în condiții similare. De asemenea, anvelopele de iarnă au în medie de 10 ori mai multe fante în benzile de rulare, pentru a asigura eliberarea rapidă a elementelor periculoase, cum ar fi nămolul și apa, reducând șansa de derapare.

 

Astfel, evită să mai prelungești foarte mult momentul în care decizi să schimbi cauciucurile de iarnă cu cele de vară și invers, pentru că siguranța ta este cea care contează. Uită chiar de 15 decembrie și pune-ți anvelopele de iarnă imediat ce termometrul scade sub 10 grade  Celsius timp de câteva zile la rând.

 

Ce diferențiază o anvelopă de iarnă de o anvelopă pentru toate anotimpurile?

 

Diferențele lor fundamentale constau în starea cauciucului și a benzii de rulare pe vreme rece. Anvelopele de iarnă au caneluri suplimentare care le ajută să prindă mai bine în zăpadă și să evacueze apa mai eficient. De asemenea, conțin un cauciuc special care face anvelopa mai moale la temperaturi scăzute, îmbunătățind astfel tracțiunea. Când mercurul scade, anvelopele obișnuite își pierd elasticitatea și zona de contact cu drumul este redusă, rezultând o performanță mai scăzută.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu