vineri, 3 decembrie 2021

Cât costa un implant dentar?

Un implant este un dispozitiv metalic a cărui funcție este de a înlocui rădăcina unui dinte, atunci când acesta este deteriorat sau nu mai există. Implantul dentar este folosit ca bază pentru a fixa o coroană dentară, o punte sau o proteză dentară. Plasarea unui implant poate reprezenta un anumit cost. Cât costă un implant dentar? Care sunt tehnicile de instalare folosite de chirurgii stomatologi?

Totuși, înainte de a afla cât costă un implant dentar, vă propunem să aflăm mai multe despre ele să vedem ce sunt și cum funcționează.

Un implant dentar este un dispozitiv folosit în cosmetică dentară pentru a înlocui unul sau chiar mai mulți dinți lipsă sau deteriorați. Similar cu un șurub metalic, este o rădăcină artificială care se prinde de osul maxilarului, pentru a o înlocui pe cea care nu mai este sănătoasă. Servește ca suport pentru o altă proteză, cum ar fi o punte, o coroană dentară. Dacă rădăcina este sănătoasă, nu este necesară plasarea implantului. De asemenea, implantologia restabilește dentiția în urma unor accidente, traumatisme sau patologii care au ca rezultat pierderea dinților.



Intervenția este efectuată de către profesioniști competenți și calificați. Medicii stomatologi de la Stoma Urgent care realizează astfel de lucrări în centrul nostru vă oferă o calitate optimă a îngrijirii atât înainte de această operație, cât și după.

În altă ordine de idei, înainte de a ști câtcostă un implant dentar, este necesar să știm și ce pași implică sau dacă sunt anumite condiții medicale pe care trebuie să le îndepliniți.

Prin urmare, este imperativ necesar să nu fie prezentă nicio patologie dentară, înainte de a trece la fixarea unui implant dentar. Astfel, medicul stomatolog prescrie o un control dentar, precum și un scanner pentru a evalua structura osoasă cu care va avea de lucrat, pentru a continua. De asemenea, se efectuează îngrijiri prealabile, dacă este necesar, pentru tratarea dinților cariați, devitalizarea unui dinte deteriorat sau efectuarea unei extracții dentare.

Atunci când nu este prezentă o patologie de bază, medicul dentist poate interveni. După anestezie locală face o incizie la nivelul gingiei. Apoi introduce implantul de titan în osul maxilarului. De asemenea, medicii noștri stomatologi au opțiunea de a pune o proteză provizorie, iar acest tratament nu provoacă, în general, durere.

În final, după o perioadă de timp necesară pentru vindecarea osului, 2 până la 6 luni, medicul stomatolog poate trece la montarea protezei finale.

Cât costă un implant dentar la Stoma Urgent?

Astfel, am ajuns și în punctul în care să aflăm cât costă un implant dentar, iar vestea bună este că la Stoma Urgent prețurile pentru implanturile dentare pornesc de la 1000 de lei, adică un buget pe care să și-l poată permite oricine.

 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu